• Croatia JR cup 2024 del3

Resultat vår väg: Efter att alla resultat kommit inne så var det följande resultat. Hittarp IK 15 poäng Eskilsminne IF 1 9 poäng Dösjöbro IF , Kävlinge Harrie och Croatia KIF alla 6 poäng Stattena IF0 poäng Så det blev mål skillnad som skulle av göra vilka som tog plats 3 och 4. Kävlinge Harrie hamnade på 3 plats med +4 efter en stor seger mot statten. Croatia KIF hade -5 i målskillnad Och Dösjöbro hade -1 i målskillnad Så vi knippet 4 plats i gruppen och kommer att möta 2 plats laget från grupp 2. Så åter igen en halvtimmes villa sen kvartsfinal mot Eskilsminne IF 2. Kvartsfinal mot EskilsminneIF 2: Förstahalvlek och allt att spela för Eskil kommer ut och sätter en jätte hög press på oss vilket gjorde det svårt för oss att få till ett bra uppbyggds spel och vi behöver att spela längre bollar vilket vi inte gjort under hela cupen. Men i slutspel så gör vi vad som krävs för att gå vidare men vi ut går från våra spel principer. Och här märks även att det är slutspel och nerverna syns då vi gör fler fel pass en tidigare men här syns att laget blivit tightare under cupens gång för nu hör man inget när någon missar utan alla försöker täcka upp för varandra och detta kommer att vara jätte tydligt under hela slutspelets gång. Även om vi är tillbaka tryckta i spelt så är det inte så att Eskil skapar några målchanser direkt. Utan det blir att vi kunde kontra på dom istället. I mitten av halvleken så får vi en kontring där Milian lyckas ta sig förbi två stycken Eskils försvarare och kan fri spela en helt fri stående Adrian som kan trycka in 1-0. Men kort där efter lyckas Eskil vinna en mot en och lyckas trycka in ett mål vid första stolpen så 1-1 och helt jämnt igen. Precis innan halvlek får vi en frispark lite in på deras planhalva. Kasper slår in frisparken precis så som vi jobbat på att få över försvarslinjen till inåt löpande spelare men med tillräckligt med fart för att kunna gå i mål. Våra in löpande spelar lyckas inte nå bollen men det ställer målvakten tillräckligt för att bollen ska gå rakt i målet. Så 2-1 till oss precis innan halvlek. I andra halvlek en blir vi tillbaka trycka till en början men Eskil skapar en riktig bra målchans under denna perioden och Kasper växer ut till den försvars general i backlinjen så vi tror att han kan vara. Under mittendelen av andra halvleken så är det vi som skapar fler målchanser än Eskil men lyckas inte få in något mål men vi lyckas att få tiden att gå. Under sista minten så får Eskil till ett sista tryck för en kvittering men med hjälpa av samtliga i laget så lyckas vi hålla bollen från målet och vi är klara för semifinal. Så efter tio minuters pause så var det dax för semifinal mot Eskilsminne IF 1. Semifinal Eskilsminne IF 2: Så Eskilsminne IF 1 igen efter en kortare paus. Vi snackade ihop oss att vi skulle försöka spela med samma lag moral som vi visat under kvartsfinalen och försöka spela vårt spel om det var möjligt men att vi aldrig skulle ge oss fören sista visslan. Eskilsminne kommer ut i samma höga press som vi möt i semifinalen om man håller på att få utdelning redan efter en minut då man vinner bollen och skjuter den stenhårt i ribban. Efter ett par minuter spel så väljer Jacob G och Adrian att byta positioner med varandra vilket ger utdelning direkt då Adrian hittar Milian på en precision pass som gått på djupet. Milian förvalta denna pass på bästa sätt och placera in bollen i bortre hörnet från målvakten så 1-0 efter tre minuters spel. Direkt efter avsparken så drar vi på oss ett gult kort och blir en man kort i fem minuter. Efter lite justeringar i positionerna så börjar vi hitta rätt i försvarsspelet igen. Och då hjälper det att ha Wilmer stor spelar i målet som får hjälp av samtliga i laget plus stolpar och ribba. Vi har vart jätte duktiga på välja när vi ska kontera och när ska pressa under denna period som vi varit, en man kort och under press. Så precis innan halvleks vilan så väljer Milian att fullfölj en en kontring där han får en frilägesutvissning med sig så under hela andra halvlek kommer Eskil vara en man kort. Andra halvlek med en man kort och under läge så var alla medvetna att Eskil skulle behöva chansa i sitt spel. Så kommer vi ut jätte noggranna i vårat försvarsspel och vårdat i vårat passningsspel. Och vi får utdelning efter 4 minuters spel där vi vårdar bollen inom lagat där Milian ser att målvakten står långt ut för att vara delaktig i Eskils spel och kan behärskat placera bollen över honom till 2-0. Vi fortsätter att spela noggrant i försvaret och kan fortsätta kontra med precision där vi bara någon minut senare kan Jacob E fri spela Milian igen som kan lugnt pricka in 3-0. Nu när killarna börjar känna att en final plats var nära så börja vi tappa lite i vårat positionsspel men samtidigt börjar Eskil dra på sig fler frisparkar i sin iver på att göra mål. På en av dessa frisparkar fri spelar Tage, Adrian som kommer fri mot målvakten men som väljer att spelar den vidare till Amaralla som kan lugnt placera in bollen till en 4-0 ledning med bara 2 minuter kvar av matchen. Dösjöbro IF p010 var nu i final i Croatia JR Cup 2024 där vi skulle möta Bjärred som inte förlorat någon match på vägen till finalen. Slut del 3 P-10 för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Croatia JR cup 2024 del2

Tredje matchen Eskilsminne IF 1: Inför tredje matchen så gör vi några små justeringar i vår positioner och försöker att få killarna fokuserade på vårat egna spel igen och inte falla in i motståndarnas spel. Och det syntes direkt mycket bättre bolltempo fler rörelser från killarna. Redan efter två minuters spel så erövra vår backlinje bollen och spelar fram Jacob G och Milian som kan kombinera sig igen Eskils försvar där Jacob G till sist gör 1-0 målet. Och redan en minut senare så är det mittfältets tur att erövra bollen och hitta fram till Jacob G igen som placerar boll snyggt i målet igen men blir bort dömt för offside helt felaktigt. Eskil svara direkt med en kontring där Wilmer i mål lyckas rädda till en stolpe träff. Men vi ville inte vara sämre så vi svarar med vår egen stolpe träff på näst följande anfall. Resten av halvleken var det två lag som försökte spela bollen på marken men som tog ut varandra. Inför andra halvlek så började killarna känna av värmen för dag i form av ont i fötter och anklar men det är ett mirakel vad lite kylspray kan åstadkomma. I andra halvleken tar vi över mer och mer av matchen och vi i mitten av halvleken så spelar vi oss till ett bra frisparksläge som Erik förvaltar helt fantastiskt då han skruvar bollen sidan om muren och rakt upp i krysset till 2-0. Här blir det jätte tydligt vad som kommer att krävas för att vi ska kunna vinna matcherna framåt att vår back linje är disciplinerade i sitt positions spel och inte chans bryta och att alla försöker spela på ett och två thatch för så fort vi tar fler thatch så får vi problem. Här får vi även se vårat första gula kort för dagen. Helt onödigt att vi drar på oss ett kort för snack vilket gör att vi får avsluta matchen med en man kort. Men allt som allt en mycket välförtjänt 2-0 seger. Nu blev det en lite längre vila inför fjärde matchen så lite mat och vila var välbehövligt. Fjärde matchen Hittarps IK: Här i fjärde matchen för dagen så kom första tecken på att vi inte hade några avbytare eller att det hade varit en lite längre paus inför matchen mot Hittarp för vi kommer ut med väldigt lite energi dåligt bolltempo och alldeles för stor respekt för några av deras lite större växt spelare. Så 0-1 efter två minuter 0-2 efter fyra minuter och 0-3 efter sju minuters spel så pause villan kom i behövlig tid. Under pausen pratade vi om inställningen vi behövde gå ut med för att kunna ta med oss något positivt från matchen. För killarna kände att Hittarp inte hade varit mycket bättre än oss rent spelmässigts. Vi kommer ut i andra halvlek som ett helt annat lag där vi spelar helt jämnt med Hittarp. Vi får även till ett mål där Adrian vinner en mot en på kanten och kan placera bollen förbi målvakten till slutresultatet 1-3 till Hittarp. Även om killarna och vi kände att våra insats inte varit på top så ska Hittarp ha credd för dom var ett bra lag. Men vi tog med oss att vi höll nollan och gjorde mål i andra halvleken. Nu var det en halvtimmes vila sen femte och sista gruppspelsmatchen. Femte matchen mot Kävlinge Harrie: Inför sista gruppspelsmatchen så var det följande som gällde en poäng och vi var säkra till slutspelet annars så behövde vi lita på andra resultat som hjälp. Kävlinge Harrie hade vi möt för inte så längesedan i serien där vi hade vunnit. Så det var nog blandade känslor killarna gick in i matchen med att vi borde vinna och att vi måste vinna. Vi kommer ut med ett mycket bättre focus men vi skakande det bolltempo som vi visat i tidigare matcher. Tyvärr så återkom samma problem som vi haft under vinters matcher att vi inte orkar hålla focus i slutet av halvlekarna som blir att vi släpper in ett mål precis innan halvleks vilan. Så vi börjar andra halvleken i 0-1 underläge och måste göra mål. I andra halvlek tar vi över mer och mer och har flera läggen att göra mål men det vill sig inte utan närmsta blev ett par stolpe träffar. Men vad som var tydligt var att vi började sätta försvarsspelet igen. Så efter en 0-1 förlust så blev det en väntan på få in andras lags resultat. Slut del2 P-10 för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • KVB cupen 2023

Årets sista cup för 2023 för p010/p011 KVB cupen 2023. Första matchen Ålstorps FF Vi börjar lite trevande och inte riktigt på kopplade. Medan Åstorp kom ut hungriga och redo för match. Vi jobbar oss in i matchen så rent spel mesigt var vi två jämna lag som spelade men Åstorp fick med sig en seger i denna matchen med 0-1. Andra matchen Bjuvstorp FF Vi är mer på kopplade i huvudet redan från början av matchen. Och spelet börjar sitta bättre och bättre desto längre vi kom in i matchen. Men över lag en jämn match. Som slutade 1-1 Vi tränare får ta på oss målet som vi släpper in du vi inte gick genom en regel gällande tillbaka spel till målvakt. Så efter en förlust och en lika match går vi in i match tre mot Eskilsmine FF blå Nu var det som om att killarna hade bestämt sig. Vi kom ut hungriga och tagade vilket syntes i spelet då visade upp finna kombinationer och skapade mycket mål chanser och Wilmer stor spelade i målet. Och matchen slutade med vints 2-0. Fjärde och sista match i gruppen möte vi Eskilsmine FF gul. Och vi måste vinna matchen samtidigt som vi behöver få med oss några resultat från andra matcher i gruppen för att nå slutspel. Vi kom ut precis lika bra som vi spelade i föregående match och tog tag i matchen direkt. Och vinner med klara 3-1. Nu blev det en väntan för att se om vi gick till slutspel. Följande senarior var det som gällde om Bjuvstorp tog poäng mot Eskilsmine FF blå så kunde vi bli etta eller två i gruppen. Men där var ett senarior till Åstorp skulle möta Eskilsmine FF gul. Åstorp behövde vinna med fyra mål för att gå till slutspel på bättre målskillnad mot oss. Åstorp gjorde mål redan efter 2 minuters spel och det var tydligt att Eskilsmine inte hade något att spela för. När det är 5minuter kvar så leder Åstorp med 3-0 och tryckte på för ett fjärde mål. Men en eskilsminnes tränare jagade fart i killarna och deras målvakt gör ett par ruskigt viktiga räddningar. Och match slutar i full kalabalik framför eskilsminnes målvakt där bollen lika väll kunde gått i mål som att den gick utanför. Matchen slutar 3-0 till Åstorp vilket betyde att Dösjöbro IF går till slutspel som grupp två. Semifinal mot Bjuvstorp FF svart Killarna såg väldigt tagade ut på genom gången Men det var många som behövde besöka toan innan matchen Vi kom ut och tog tag i spelet direkt och vi skapade mycket framåt. Bjuvstorp skapade en del på några om ställningar. Men efter en jämn match så lyckades vi gå vinnande 1-0 till Dösjan och final nästa. Final Eskilsmine FF vit Det var tydligt att man var lite tagen av stundens allvar det var tystare och fler toa besök under genomgången. Men när väl matchen började så tyckte vi att vi lyckade spela av oss nervösiteten rätt så snabbt. Där båda lagen skapar mål chanser båda lagen hade fantastiskt målvaker som gjorde flera bra av görande räddningar. Matchen slutade 0-0 Förlängnings regler första målet vinner. Börjar med 5v5 och efter 2 min 4v4 och efter 2 min så spelats det 3v3 tills någon gör mål. 5v5 spel tydligt att ingen vill gör några misstag så lite trevande spel från bådas lag. 4v4 här tycker jag att vi får ihop spelet igen och lyfter oss och inte blir tagna av stundens allvar och båda lagen byter några mål chanser med varandra men väll här slutar det 0-0. Och ska avgöras i 3v3 spel här tycker jag att vi är det laget som försöker spela och Eskilsmine kontrar. Efter nästan 6 minuter spel i 3v3 så gör Eskilsmine en jätte vi variant dä deras målvakt blir helt fri med målet men missar 😅. På nästa situation lyckas vi driva up bollen ner till deras målområde. Där lyckas vi hålla i bollen och skapa oss ett en mot en läge. Efter ett litet ryck lyckas vi vända och få till en hårt skott längs marken I hörnan som målvakten kom från. Så efter par gastkramande matcher och lite tur och troende på vårt eget spel med mycket boll och stabilitet målvakt spel. Så står Dösjöbro IF som slut segrare i KVB cupen 2023 Tack alla killar och föräldrar för stödet ni visar. Mvh Marcus Johansson och Johan Vajnlie P-10 28 dec 2023 4kommentarer